Έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους οι Κρήτες Γαλατσίου - Λαμπρινής!

Γαλάτσι,  18/01/2014




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


   Ο Σύλλογος Κρητών Γαλατσίου έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 στην νέα αίθουσα του συλλόγου. Στην κατάμεστη αίθουσα ξεκίνησε η εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του συλλόγου Κο Χαρισάκη Βασίλη. Στην ομιλία του τόνισε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, κύρια από οικονομικής απόψεως, όμως με την καλή διάθεση την αλληλεγγύη και την προσφορά αλλά και βασισμένοι στις αξίες και τις παραδόσεις μας οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται και ατενίζουμε με αισιοδοξία τη νέα χρόνια.
   Μετά τον αγιασμό για την καινούρια αίθουσα από τους Πατέρες Τίτο και  Στέφανο από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και Πατέρα Γεώργιο της Αγίας Γλυκερίας κόπηκε η παραδοσιακή βασιλόπιτα. Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και σπουδαστών που κατάγονται από την Κρήτη από τον δήμαρχο Κο Κυριάκο Τσίρο.
   Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο Σύλλογος απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους εθελοντές που βοήθησαν για την πραγματοποίηση  των εκδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου και Σεπτεμβρίου για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Τις τιμητικές διακρίσεις  απένειμε ο Πρόεδρος του συλλόγου.
   Επίσης τιμήθηκε η Κα Θεοδωρακοπούλου Τζένη  για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά της στο σύλλογο.  Την τιμητική διάκριση απένειμε ο Πρόεδρος του συλλόγου.
   Στην συνέχεια το μουσικό τμήμα έπαιξε και τραγούδησε μαζί με το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου τα παραδοσιακά Κρητικά Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Η εκδήλωση συνέχισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα “ Χαρίδημος Μαναρώλης “ του συλλόγου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα, άφθονη τσικουδιά και παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.
   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους  προαναφερθέντες εκπροσώπους της εκκλησίας ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Τσίρος Κυριάκος και σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας καθώς επίσης οι πρόεδροι των πολιτιστικών σωματείων του Γαλατσίου αλλά και από άλλους  Κρητικούς  συλλόγους.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια