Άννα Βίσση - Αντώνης Ρέμος μαζί στο «Ένα ή Κανένα»!



Γράφει ο 
Πλούταρχος Πάστρας
Αρχισυντάκτης-Δημοσιογράφος

   Μετά από μία δεκαετία ανοίγει ξανά τις πύλες του το πάλαι «Αθηνών Αρένα» με νέα μορφή και νέο όνομα! Μεταμορφωμένο και αναγεννημένο από τις «στάκτες» της πίστας υποδέχεται πλέον την σκηνή, αφήνοντας πίσω την παλιά του νυχτερινή ιστορία.
   Η νέα του αρχή, ξεκινάει με πολλούς καλούς οιωνούς, αφού φιλοξενεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2013, την παράσταση «Ένα ή Κανένα» με πρωταγωνιστές δύο μεγάλες φωνές του Ελληνικού πενταγράμμου την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο και όπως, φαίνεται με την μέχρι τώρα πορεία της, έχει σπάσει τα ταμεία!
   Για άλλη μια φορά λοιπόν, αυτοί οι δύο τραγουδιστές ενώνουν τις φωνές τους, χαρίζοντας μας ένα εξαίσιο θέαμα, αλλά, αυτή την φορά με μία μεγάλη διαφορά, αφού εμφανίζονται  στην σκηνή του Θεάτρου «Pantheon Theater».
   Η εν λόγω παράσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μιούζικαλ με «αρχή, μέση και τέλος», όπως τονίζει ο τραγουδιστής και πρωταγωνιστής Αντώνης Ρέμος, με σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, δραματουργική επεξεργασία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και με εικοσαμελή θίασο performers να πλαισιώνει τους δύο τραγουδιστές, με κοστούμια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη.
   Όσο για την πρεμιέρα, χαρακτηρίστηκε από άρωμα Χόλιγουντ, όπου δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ένα νυχτερινό σόου του Λας Βέγκας. Αυτό που αποδυκνείεται όμως, είναι ότι το σμίξιμο αυτό θα ήταν περιζήτητο τόσο σε μια πίστα όσο και σε μια μουσική παράσταση όπως το «Ένα ή Κανένα».
   Η Άννα Βίσση το ίδιο καλή και στη σκηνή, λόγω της μεγάλης εμπειρίας από την παράσταση των «Δαιμόνων» και της «Μάλας», ενώ ο Αντώνης σφηγμένος, αλλά άξιος των περιστάσεων, έκαναν ένα ντουέτο φωτιά συματοδοτώντας την έναρξη μία νέας εποχής, όπου, τα ξενύχτια δίνουν την θέση τους στις ποιο κλασικές αξίες χωρίς όμως την αλλαγή ρεπερτορίου! 
   Η παράσταση ξεκινάει με το πολύ μεγάλο σε διάρκεια τραγούδι «Ένα ή Κανένα» και συνεχίζει στις μεγάλες επιτυχίες των δύο τραγουδιστών,σ’ ένα τρίωρο υπερθέαμα.  Όσον αναφορά για τα σκηνικά, ο Γιάννης Κακλέας βάζει την υπογραφή του με τις υπέροχες δημιουργικές σκηνές, όπως έναν σταθμό για το «Τρένο» και το «Είσαι ο τελευταίος μου σταθμός», ένα λιμάνι για τα ερωτικά του Ρέμου, ένα street party για το «Τρέμω» και το «Αυτός που περιμένω». 
   Στα πολύ δυνατά σημεία της παράστασης, η Βίσση παίζει πιάνο στο «Δώδεκα», ο Ρέμος φυλάει για το τέλος τους «δυναμίτες», το «Τραύμα» και το «Νάιλον» όπου μεταμορφόνονται σε κατακπληκτικές μπαλάντες. 
Τώρα, όμως ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι δύο πρωταγωνιστές αυτού του ελληνικού χουλιγουντιανού υπερθεάματος. Η Άννα Βίσση λοιπόν, δήλωσε ότι «Είμαι συγκινημένη που δουλεύω μ’ αυτό το πλάσμα. Το ήθελα πολλά χρόνια, αλλά δεν συνέβαινε για διάφορους λόγους. Τη σκέφτομαι σαν καρμική αυτήν τη συνάντηση και έρχεται στην καλύτερη φάση και για τους δυο μας. Ο Αντώνης είναι το απόλυτο αρσενικό στο χώρο του τραγουδιού και ο καλλιτέχνης που ο κόσμος κράτησε σαν σταθερή αξία. Είναι σαν ανάγκη να ακούς τον Αντώνη Ρέμο! Το να μοιραστούμε μια τέτοια σκηνή, σε ένα τέτοιο θέατρο, είναι ευλογία. Μετά από τους «Δαίμονες» δεν θα ήθελα να κάνω τίποτα λιγότερο και τίποτα που να μην με πηγαίνει ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά. Αυτό ήθελα να το μοιραστώ με έναν άνθρωπο που τα καλλιτεχνικά μας χνώτα είναι ίδια. Έχουμε την ίδια αισθητική σχετικά με το τι αποδίδουμε στη σκηνή. Τα τραγούδια μας έχουν το ίδιο θέμα, τον έρωτα. Σαν να μοιάζουμε με τον Αντώνη. Υπάρχει κι αυτό το όραμα του Γιάννη Παπαθεοχάρη, με τον οποίο έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Τώρα κάνουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα, με μια πρόταση καινούργια και διαφορετική. Νομίζω ότι ο χώρος αυτός είναι το καινούργιο μας σπίτι. Η σχέση με τον Κακλέα είναι άλλη συγκινητική σχέση. Στην αρχή τον φοβόμουν λίγο, αλλά με βοήθησε πάρα πολύ. Ο Γιάννης έχει γράψει τη δική του ιστορία, είναι ένας έντονος άνθρωπος και ακραίος σκηνοθέτης, έχει χαρακτηριστεί εκκεντρικός και σκληρός, αλλά παρόλα αυτά καταπιάνεται πολύ ωραία με το συναίσθημα. Ο Γιάννης με έχει βοηθήσει βγάλω την αλήθεια μου. Τώρα έρχεται εκείνος στο δικό μας το χώρο που είναι το τραγούδι… Θα είναι πιο καθαρή επικοινωνία, πιο αγνή. Δεν νομίζω ότι τα λουλούδια ήταν ποτέ απαραίτητα. Είναι ένας νέος κύκλος. Είναι μια πρόκληση. Εγώ το θέλω πολύ, ο Αντώνης το ίδιο.»
    Ενώ ο Αντώνης Ρέμος δήλωσε «Αυτόν το χώρο τον έχω δει σε πολλές φάσεις από το 2004 που άνοιξε. Για χρόνια ήμουν κάθε σεζόν εδώ. Τον δάνεισα, βέβαια, για λίγο στον Σάκη και την Άννα. Τι να πρωτοθυμηθώ. Είναι μοναδικές στιγμές που έχω ζήσει. Βλέπω ότι ο Παπαθεοχάρης τον έχει αλλάξει ριζικά και τον έχει φέρει στα μέτρα του 2013, εκείνα που και η ίδια η κοινωνία επιβάλλει. Τον έχει φέρει σε μια πιο πολιτισμένη κατάσταση, τώρα που η νύχτα όπως τη γνωρίζαμε δεν υφίσταται. Ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όριά του και είναι για μας ευτυχία που ακόμη και σ’ αυτές τις στιγμές καταφέρνουμε να γινόμαστε ενδιαφέροντες. Παραμένουμε υπαρκτά πρόσωπα! Νιώθω περήφανος που θα βρεθώ στη σκηνή με την Άννα. Έχω συνεργαστεί με όλους τους πολύ μεγάλους και σημαντικούς τραγουδιστές. Έπρεπε να συναντηθώ και με την Άννα. Τώρα που τη συναντώ και δουλεύω μαζί της, επιβεβαιώνω ότι είναι ένα μοναδικό φαινόμενο. Είναι απίστευτο ότι μετά από τόσα χρόνια ανεβαίνει στη σκηνή και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είναι ένα κορίτσι που τώρα ξεκινάει το τραγούδι. Έχει τον ίδιο αυθορμητισμό. Η φωνή της είναι μοναδική παρά τις ταλαιπωρίες που έχει υποστεί τόσα χρόνια. Εδώ θα σας καταθέσουμε πράγματα που έχουμε και οι δυο μέσα στην ψυχή. Το χέρι του Γιάννη του Κακλέα χρωματίζει σαν το χέρι ζωγράφου αυτό τον πίνακα. Υπάρχει μουσική, αλλά είναι τόσο όμορφα στολισμένα τα τραγούδια μας, σε ένα πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα είναι έτσι φτιαγμένο που ο κόσμος θα καθηλωθεί από την εικόνα και τον ήχο.».
   Τέλος, εμείς σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε αυτή την παράσταση διότι, το ελληνικό τραγούδι, μπαίνει σε νέα μονοπάτια, τα οποία είναι το πρέπον να τα διασχίσουμε κι εμείς με τα μάτια μας και τα μουσικά αφτιά μας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια