Γράφει η
Τόνια
Νοικοκυρά
Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου και Καλό Σαββατοκύριακο!
Σήμερα το μενού έχει μελόπιτα, έτσι για να εορτάσουμε την προεδρία της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «μελάτο» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!
1 κιλό μυζήθρα φρέσκια
6 αβγά
1 ποτήρι μέλι
κανέλα
1 ποτήρι ζάχαρι
Θρυμματίζουμε την φρέσκια μυζήθρα μας με ένα πιρούνι. Σ' ένα μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι το πάτο και περιχύνουμε το μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Βγάζουμε την μελόπιτα από τον φούρνο, την πασπαλίζουμε με κανέλα και την ξαναβάζουμε μέσα για 3-4 λεπτά ακόμη. Έπειτα την βγάζουμε και είναι έτοιμη!
Τόνια
Νοικοκυρά
Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου και Καλό Σαββατοκύριακο!
Σήμερα το μενού έχει μελόπιτα, έτσι για να εορτάσουμε την προεδρία της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «μελάτο» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!
Η Θεσπέσια Μελόπιτα της Τόνιας
Υλικά
1 κιλό μυζήθρα φρέσκια
6 αβγά
1 ποτήρι μέλι
κανέλα
1 ποτήρι ζάχαρι
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε την φρέσκια μυζήθρα μας με ένα πιρούνι. Σ' ένα μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι το πάτο και περιχύνουμε το μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Βγάζουμε την μελόπιτα από τον φούρνο, την πασπαλίζουμε με κανέλα και την ξαναβάζουμε μέσα για 3-4 λεπτά ακόμη. Έπειτα την βγάζουμε και είναι έτοιμη!
Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!
0 Σχόλια