Γράφει η
Τόνια
Νοικοκυρά
Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου και πάλι!!!
Συνεχίζουμε με το τελευταίο πιάτο μας το οποίο έχει λόγω που αύριο είναι η Καθαρά Δευτέρα, απολαυστικά Καλαμάρια με κουσκούς.
Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Καθαρό» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!
1 κιλό καλαμάρια
300 γραμμάρια κουσκούς
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Τ' αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κουσκούς.
Ανακατεύουμε γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα για δύο λεπτά περίπου προσέχοντας να μην μας σβολιάσουν.
Ρίχνουμε 500 ml νερό και μόλις αρχίζει να βράζει, την τραβάμε από την φωτιά και περιμένουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια, τα οποία τα έχουμε κόψει σε ροδέλες. Μέσα στην κατσαρόλα με το κουσκους, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τ' ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Τόνια
Νοικοκυρά
Καλησπέρα σας, φιλενάδες μου και πάλι!!!
Συνεχίζουμε με το τελευταίο πιάτο μας το οποίο έχει λόγω που αύριο είναι η Καθαρά Δευτέρα, απολαυστικά Καλαμάρια με κουσκούς.
Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το «Καθαρό» ταξίδι μας, στην χώρα της Νοικοκυράς!
Τα «Καθαρά» Καλαμάρια με Κουσκούς!
Υλικά
1 κιλό καλαμάρια
300 γραμμάρια κουσκούς
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Τ' αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κουσκούς.
Ανακατεύουμε γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα για δύο λεπτά περίπου προσέχοντας να μην μας σβολιάσουν.
Ρίχνουμε 500 ml νερό και μόλις αρχίζει να βράζει, την τραβάμε από την φωτιά και περιμένουμε να απορροφηθούν τα υγρά.
Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια, τα οποία τα έχουμε κόψει σε ροδέλες. Μέσα στην κατσαρόλα με το κουσκους, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τ' ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Καλή μας επιτυχία και καλή μας όρεξη φιλενάδες!
0 Σχόλια