3/10/2015 - ΣΟΚ: Συγκλονιστικές Εικόνες των Προσφύγων στο ΓΑΛΑΤΣΙ!


sugklonistikes-eikones-twn-prosfugwn-se-galatsi-kai-elliniko



Συγκλονιστικές εικόνες των προσφύγων σε Γαλάτσι και Ελληνικό

Ουρές για ένα πιάτο φαΐ για τους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν σε προσωρινά κέντρα στο Γαλάτσι και στο Ελληνικό.

Το σκοτάδι έχει πέσει και η νύχτα στη «νέα στέγη» θα είναι μακρά.
Γαλάτσι, χθες το βράδυ, στο προσωρινό κέντρο προσφύγων. Εκεί όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες μετά από μερόνυχτα στην πλατεία Βικτωρίας, εξαντλημένοι και πεινασμένοι. Γυναίκες, παιδιά, μωρά. Σε μια ουρά για ένα πιάτο φαγητό.





Δεύτερο σημείο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την πλατεία Βικτωρίας, είναι το Ελληνικό. «Όσοι έρχονται στην Αθήνα γνωρίζουν μόνο την πλατεία Βικτωρίας και, όταν αυτή κλείνει, ο κόσμος θα πάει στις διπλανές πλατείες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται συντονισμένες ενέργειες από το κράτος» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί.
 Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην πλατεία, συνοδεύονται από μεταφραστή, ο οποίος εξηγεί στους πρόσφυγες ότι δεν μπορούν να στήσουν σκηνές στην πλατεία και τους κατευθύνει προς τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας. Και από εκεί, αρχίζει η μεταφορά τους. 




Η προσωρινή στέγαση των προσφύγων στο Γαλάτσι και στο Ελληνικό, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να βρει «ένα σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται» όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Τα «καραβάνια» των προσφύγων, όμως, συνεχίζονται...

ΠΗΓΗ: ΤΗΕΤΟC

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια