4/10/2015 - ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ; (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)





Γράφει ο
Πλούταρχος Πάστρας
Αρχισυντάκτης "Ελεύθερης Άποψης ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ"


  Σε δύο συνεδριάσεις συγκαλέστηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου. Η πρώτη που ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, είχε ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, αυτό της έγκρισης της οικονομικής καταστάσεως του 2012. Ενώ η δεύτερη είχε συνολικά τριάντα έξι θέματα και άρχισε αμέσως μετά το πέρας της πρώτης. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
  Ο πρώτος που μίλησε στη συνεδρίαση από την αντιπολίτευση ήταν ο κ. Ζώμπος. Ανέφερε πως ο Δήμος το 2012 (κατά την περίοδο διοικήσεως Κυριάκου Τσίρου) χρηματοδοτικά ήταν υγιείς. Τονίζοντας μάλιστα πως εκείνο το έτος, υπήρξε μία μείωση στις χορηγήσεις της τάξεως του 30%.
   Αμέσως μετά ξεκίνησε η ψηφοφορία για την έγκριση ή μη της εν λόγω οικονομικής καταστάσεως. Υπερψηφίστηκε, λοιπόν, από τις Δημοτικές Παρατάξεις της Συμπολιτεύσεως, αλλά και της Αντιπολιτεύσεως, πλην της παρατάξεως «ΓΑΛΑΤΣΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ», λόγω του ότι είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012, όπως ανέφερε ο κ. Μαγκανάρης, και της παρατάξεως «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ», δηλώνοντας ο επικεφαλής της, ο κ. Χαραλαμπίδης πως καταψηφίζει για πολιτικούς λόγους. 
   Μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίασης, ξεκίνησε η δεύτερη. Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Χαραλαμπίδης, ο οποίος έκανε λόγο για τα προβλήματα που υπάρχουν στα Σχολεία. Ανέφερε, επίσης, πως τον Ιούνιο είχε υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή πως θα υπάρξει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την Παιδεία μετά το τέλος του Καλοκαιριού και ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί. Απαντώντας όμως από την «αντίπερα όχθη» η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπακάλου, πως έχει ήδη οριστεί να συγκαλεστεί συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα, στις 19 Οκτωβρίου 2015.


   Τον λόγο μετά πήρε ο κ. Μαγκανάρης, λέγοντας για το ίδιο θέμα πως ο Δήμος είναι αλήθεια ότι προσπάθησε να κάνει ότι μπορεί, αλλά μέσω του Δ.Σ. θα μπορούσε να πιέσει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, για να υπάρξουν πρωτοβουλίες. 
   Ο κ. Ζώμπος αυτή τη φορά αλλάζοντας θέμα, έκανε γνωστό στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την ύπαρξη μίας επιστολής της Γ΄ ΕΛΜΕ, η οποία όμως δεν έγινε γνωστή πρωτύτερα στους Δημοτικούς Συμβούλους και μάλιστα ούτε και στην εν λόγω συνεδρίαση. Παίρνοντας τον λόγο για μία ακόμα φορά τότε η Πρόεδρος, απάντησε πως δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία να αναφέρονται πάντα όλες οι επιστολές στο Δ.Σ., ξεκινώντας έτσι μία κόντρα μαζί με τον κ. Ζώμπο, η οποία συνεχίστηκε σχεδόν μέχρι το τέλος της συνεδριάσεως. Ενώ, ο κ. Μαγκανάρης δήλωσε πως κρίνεται απαραίτητο το Δ.Σ. να ενημερώνεται εγκαίρως για όλες τις επιστολές και τις ανακοινώσεις που έρχονται στον Δήμο. 
   Ο Δήμαρχος Γαλατσίου παίρνοντας τον λόγο κατά το τέλος της συζητήσεως, ανέφερε πως μετά από πέντε χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει ξανά συνεδρίαση, η οποία θα έχει ως μοναδικό Θέμα Ημερήσιας Διάταξης την Παιδεία. Επιπλέον, απαντώντας και στη δήλωση που έκανε ενδιάμεσα ο κ. Ζώμπος για τα θέματα του ΠΑΛΑΙ και του Φεστιβάλ, ζητώντας μία επίσημη ενημέρωση, ώστε να υπάρξει μια συνολική εικόνα των εν λόγω θεμάτων, είπε πως θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο απολογισμός για το φετινό Φεστιβάλ Γαλάτσιου. Και όσον αφορά για το ΠΑΛΑΙ, δήλωσε πως υπήρξε μία συνάντηση με μελετητή. Ζητήθηκε από τον Δήμο να διευκολύνει το ΤΑΙΠΕΔ τις διαδικασίες και να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για τη μελέτη. Ενώ τέλος δήλωσε πως δόθηκε άδεια τη 1η Νεομβρίου να γίνει χρήση των εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ, για τον αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί (ΣΗΜ: κάτι που δεν πιστεύουμε να γίνει λόγο του ότι είναι πλέον Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών)και ότι όλες οι συναντήσεις γίνονται «επί το φως του ήλιου»!


   Τώρα, όσον αφορά την ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 28, 29, 31, 32, 33, 34, 35, 36, ενώ υπήρξαν κατά και μία αποχή (θέμα 1) στα υπόλοιπα. 
   Εν κατά κλείδι, σας επισυνάπτουμε παρακάτω τον σύνδεσμο, τον οποίο μπορείτε να πατήσετε πάνω του, για να δείτε τον πίνακα των εν λόγω θεμάτων. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μία συνολική εικόνα, για το τι συζητήθηκε και τι ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

   
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΑ Θ.Η.Δ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια