12/2/2016 - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου: Δεν είναι ώρα για παιχνίδια!





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                12 Φεβρουαρίου 2016

«Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου»

1.      ΠΑΛΑΙ…δεν είναι ώρα για παιχνίδια!

Προσωπική «ήττα» για τον Δήμαρχο ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επικεντρώθηκε στο θέμα του Παλαί. Μετά την  «πονηριά» του κ. Μαρκόπουλου να μην ενημερώσει κανέναν από το Δημοτικό Συμβούλιο για το περιεχόμενο της επιστολής προς το ΤΑΙΠΕΔ (είχε δεσμευθεί ότι θα το έκανε), δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης. Στο στόχαστρο μπήκαν τόσο το  ανούσιο και ασύντακτο περιεχόμενο της επιστολής όσο οι και μέχρι σήμερα χειρισμοί του θέματος . Ακόμα και Αντιδήμαρχος της διοίκησης και Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής για το Παλαί παραδέχτηκε λάθη και παραλείψεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί
           Η απαντητική επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαίωσε τις ανησυχίες όλων μας, καθώς κάνει ξεκάθαρο ότι το Ταμείο δεν δέχεται τίποτα άλλο παρά την εξάμηνη παραχώρηση. Ο κίνδυνος να χαθεί ολόκληρο το ΠΑΛΑΙ με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου είναι ορατός περισσότερο από ποτέ.
          «Να ξεκαθαρίσει η Δημοτική Αρχή με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω», τονίσαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Οι μέχρι σήμερα σπασμωδικές, ασυντόνιστες, ανοργάνωτες αλλά κατά τα άλλα επικοινωνιακές κινήσεις του Δημάρχου , κατάφεραν μόνο να απαξιώσουν την προσπάθεια διεκδίκησης». « Ας κατανοήσει ο Δήμαρχος ότι οι λογικές του «άμα τρυπώσω να δω ποιος θα με βγάλει από εκεί μέσα» της δεκαετίας του ’60 δεν έχουν θέση στη σημερινή εποχή.

2.      Αυξήσεις «φωτιά» στα μέλη των Κ.Α.Π.Η

         Αυξήσεις έως και 100% για δραστηριότητες των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στα 4 ΚΑΠΗ του Δήμου.
Οι αυξήσεις αφορούν την ετήσια συνδρομή, τα καλοκαιρινά μπάνια και τις εκδρομές των μελών. Μπορεί  το Νομικό Πρόσωπο των ΚΑΠΗ να θέλει να εισπράξει χρήματα για να καλύψει άλλες δαπάνες, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει «βάζοντας χέρι στην τσέπη» των συνταξιούχων που το εισόδημά τους σήμερα έχει μειωθεί δραματικά.
Στην πρότασή μας να ανακληθεί η απόφαση και να επανέλθουν οι προηγούμενες συνδρομές ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Οργανισμού δεν έδωσαν καμία απάντηση .
          Αυτό όμως που δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να μας πείσει για το εύλογο της αύξησης  η πρόεδρος  κα. Ντίνα Σπηλιοπούλου. Μεταξύ άλλων είπε «Εγώ πρότεινα μικρότερες αυξήσεις αλλά οι ίδιοι οι παππούδες θέλουν να πληρώνουν κάτι παραπάνω». Η σοβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Τα συμπεράσματα δικά σας.


«Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου»

Κωνσταντίνος  Ζώμπος
Ιωάννης Μανιάτης
ΑΘανάσιος Μπούρας
Ασπασία Παναγιωτακοπούλου
Γεωργία Κιτσίνη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια