Στον Δήμο Γαλατσίου παραχωρείται το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), για 40 χρόνια, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη



Στον Δήμο Γαλατσίου παραχωρείται πλήρως το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου – γνωστό ως ΠΑΛΑΙ – για 40 χρόνια, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

📌Με το άρθρο 48 του νομοσχεδίου για το «Ψηφιακό τέλος συναλλαγής και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε χθες 12 Σεπτεμβρίου, παραχωρείται το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου, ο οποίος ορίζεται ως φορέας διαχείρισης της έκτασης μετά των υφιστάμενων κτισμάτων κι εγκαταστάσεων, και πλέον περνούν σε αυτόν για τα επόμενα 40 χρόνια όλες εν γένει οι σχετικές υποχρεώσεις και εξουσίες.

✔Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, με δήλωσή του, ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς «έκανε το όνειρό τους, πραγματικότητα». Όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος: «Η 12η Σεπτεμβρίου 2024 είναι μία σπουδαία μέρα για όλους στο Γαλάτσι. Το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Παλαί μας, μετά από προσπάθειες μίας δεκαετίας γίνεται και επισήμως δικό μας. Όλο αυτό το διάστημα, επαναλαμβάναμε προς κάθε αρμόδιο ότι το Γαλάτσι αξίζει να πάρει το Παλαί του στα χέρια του, χωρίς περιορισμούς. Πρόκειται για έναν χώρο με τεράστιες δυνατότητες, ο οποίος φτιάχτηκε με θυσίες των πολιτών, όπως κάθε ολυμπιακή εγκατάσταση. Όταν αναλάβαμε τη δημοτική αρχή τον βρήκαμε εντελώς εγκαταλελειμμένο. Σιγά – σιγά του δώσαμε ξανά ζωή και αναλαμβάνοντας τη διαχείρισή του για περιορισμένα χρονικά διαστήματα και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, καταφέραμε να τον μετατρέψουμε σε έναν αυτοχρηματοδοτούμενο πρότυπο χώρο αθλητισμού και πολιτισμού, πάντα ανοιχτό για τις Γαλατσιώτισσες, τους Γαλατσιώτες και τα παιδιά μας. 🙏Ένα μεγάλο ευχαριστώ νιώθω ότι οφείλω σε κάθε συνεργάτη μου στον Δήμο που δούλεψε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για την αναμόρφωση και υποδειγματική λειτουργία του Παλαί μας. Αλλά και σε καθέναν και καθεμία από τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που τόσα χρόνια γεμίζουν κάθε μέρα το Παλαί, γιατί όλοι μαζί αποδείξαμε στην πράξη ότι στα χέρια μας αυτός ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

📌Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου: Ένα υπερσύγχρονο κέντρο που προσφέρει στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την καθημερινότητα των πολιτών

Σήμερα, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου αποτελεί για τον Δήμο Γαλατσίου μία κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού, καθώς διαθέτει σύγχρονους, πλήρως εξοπλισμένους χώρους και εγκαταστάσεις, όπου χιλιάδες κάτοικοι και παιδιά της πόλης αθλούνται σε ομάδες ή ελεύθερα και διδάσκονται καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Φιλοξενεί, δε, το Christmas Theater, έναν σημαντικό θεσμό που προσελκύει θεάματα και παραστάσεις παγκόσμιας φήμης, και κατ’ επέκταση δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη του Γαλατσίου. Παράλληλα, στεγάζει σε έναν ενιαίο χώρο υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών. Μάλιστα, στο επόμενο διάστημα, έχει δρομολογηθεί και θα εγκατασταθούν ακόμη στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου: οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Γαλατσίου, ένα υπερσύγχρονο ΚΕΠ το οποίο θα έχει συνεχόμενο ωράριο και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, 4 ΑΤΜ. Για την απρόσκοπτη παραμονή των πολιτών στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, δε, έχει προβλεφθεί δωρεάν πάρκινγκ.

📌Τα σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο και τον Δήμο Γαλατσίου

Το Παλαί είναι η μοναδική περίπτωση ολυμπιακής εγκατάστασης, η οποία συντηρείται αποκλειστικά από τα έσοδά της. Τόσο ο Δήμος Γαλατσίου όσο και το Κράτος, όχι μόνο δεν δαπανούν ιδίους πόρους για την αποσόβηση φθορών και τη διατήρηση της ακεραιότητάς του, αλλά και εξοικονομούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε έτος από τη στέγαση υπηρεσιών τους σε αυτό.

Η παραχώρηση δεν θα επιβαρύνει το προϋπολογισμό του Δήμου Γαλατσίου, αφού σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτή γίνεται άνευ ανταλλάγματος και εκχωρείται στον Δήμο η αποκλειστική χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου. Επιπλέον, ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του χώρου ώστε σταδιακά να καταστεί ενεργειακά αυτόνομος, ενώ μπορεί να συνάπτει συμβάσεις με ιδιωτικούς φορείς έναντι ανταλλάγματος, το οποίο θα αξιοποιείται για την κάλυψη των υποχρεώσεών του.

#Γαλάτσι #ΠΑΛΑΙ40ΧΡΟΝΙΑ #συνεχίζουμε


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια